Рецензія на фільм «Янтарне сповіщення»: трилер із знайденими кадрами

click fraud protection

Швидше за все, коли ви бачите Amber Alert на шосе, ваша увага оживиться на хвилину або дві з подумав, що ви можете побачити підозрювану машину, думаючи, що ця можливість віддалена, але що, якби ви дійсно помітили це? А якби це було всього в кількох ярдах перед вами? Це інтригуюча концепція «Amber Alert» (2012), останньої в нині повсюдно поширеній "знайдені кадри" жанр фільму.

Сюжет

У жовтні 4, 2009, Натан «Нейт» Райлі та Саманта «Сем» Грін, найкращі друзі з дитячого садка, їдуть до Верблюжа гора у Фініксі, щоб завершити зйомки своєї касети для реаліті-шоу типу "Amazing Race". З молодшим братом Сема Калебом за камерою, тріо їде до місця призначення, коли Нейт помічає сіру Honda на шосе, яка щойно блимнула на знаку Amber Alert. Сем дзвонить в поліцію, яка каже, що відповідь може зайняти 15 хвилин через надлишок дзвінків, тому вони вирішують слідувати за транспортним засобом.

Хоча Нейт вважає, що попередження, ймовірно, є лише суперечкою про опіку, і пропонує дозволити поліції розглянути справу, Сем наполягає на переслідуванні Honda. Коли він зупиняється на заправці, і вони бачать, що водій заходить всередину, їй вдається зазирнути всередину автомобіля і бачить маленьку дівчинку, яка спить на задньому сидінні, що робить її ще більш рішучою продовжувати переслідування. Чим довше вони ганяються, тим ближче вони наближаються до порятунку дитини, але тим ближче вони підходять до того, щоб викликати гнів злочинця-садиста, який тримає її в заручниках.

Кінцевий результат

Передумова «Бурштинового сповіщення» одразу викликає захоплення, навіть якщо самому фільму важко зберегти напружені відчуття, властиві концепції. Частково проблема полягає в нестачі сюжету, оскільки сюжетна лінія без поворотів загрожує перетворитися на поні з одним трюком, переходячи на розтяжку до криків матчів між Нейтом і Семом, коли вони вирішують, продовжувати переслідування чи розірвати його. Жарт стає повторюваним, роблячи недорозвинених, нецікавих персонажів ще більш кричущими. Що ще гірше, їх сумнівне прийняття рішень викликає розчарування до самого кінця.

Проте реалізм сценарію вражає більше, ніж типова історія про привиди чи монстра зі знайденими кадрами, навіть якщо логістика того, що головні герої так далеко від лиходія протягом більшої частини фільму зводять до мінімуму будь-які шанси на лякає. Є також чудовий хічкоків елемент, який для розтягування виглядає як «задне вікно» зі швидкістю 60 миль/год.

Акторська гра, яка є ключовою для цього типу фільмів, досить міцна, щоб зберегти природність, навіть якщо сварка, кругова природа діалогу змушує все це трохи відчувати також часом реалістично. Одним з кричущих недоліків реалізму є відсутність підтримки поліції - зрозуміло необхідний сюжет пристрій, який, тим не менш, виглядає фальшивим і додає відчуття безпорадності, яке глядачі відчувають у всьому фільм.

Розчарування цілком може бути емоцією, яку хотів прищепити вперше сценарист і режисер Керрі Беллесса – це, безумовно, відображатиме почуття будь-кого, чию кохану людину викрали. Але це не створює надто розважального досвіду – особливо, коли частиною розчарування є невиконані обіцянки фільму. І в якийсь момент вам доведеться задатися питанням, чи все це виглядає як експлуататорська програма Amber Alert.

Худий

• В.о.: C+ (тверді, з огляду на персонажів, плоскі, і їхні стосунки не конкретизовані)
  • Напрямок: C (Створює кілька напружених моментів, але їх занадто мало)
  • Сценарій: D+ (цікава концепція недостатньо розроблена)
  • Жир/ефекти: N/A (Не потрібно в сюжеті)
  • Загалом: C (Чудово задуманий, але прикро виконаний трилер)
  • Рейтинг MPAA: R, за тривожний вміст і згадки сексуального характеру

Режисером «Бурштинового сповіщення» є Керрі Беллесса, а MPAA отримав рейтинг R за деякий тривожний вміст і згадки про сексуальність.

Розкриття інформації: Дистриб'ютор надав безкоштовний доступ до цієї послуги для огляду. Для отримання додаткової інформації, будь ласка, перегляньте нашу Політику етики.

Характеристики та виконавці стилю кантрі-блюз

Кантрі-блюз, який також відомий як «фолк-блюз», є переважно орієнтованим на акустичну гітару типом блюзу, від якого походять багато інших стилів. Він часто включає елементи госпел, регтайму, гілбіллі та діксилендського джазу. Популярність і хіти ...

Читати далі

Біографія Ейкона: вік Ейкона, інформація про кар'єру та багато іншого

Ейкон народився 16 квітня 1973 року в Сент-Луїсі, штат Миссури. Тому Ейкон уважно тримає свою дату народження, але юридичні документи перераховують її як вищезгадану дата. Хоча він народився в Штатах, його родина переїхала до Сенегалу, де він про...

Читати далі

Біографія R&B співачки Моніки

Моніка Деніз Браун (урод Арнольд), відомий просто як Моніка, народився 24 жовтня 1980 року в Атланті. Її батьки М.К. «Біллі» Арнольд-молодший і Мерилін Бест. У неї є молодший брат Монтез, один зведений брат по батьковій лінії і два зведені брати ...

Читати далі